Hoe kies je de mooiste badkleding?

De vakantietijd staat weer voor de deur. Nog heel even en dan mogen we weer genieten van zonovergoten dagen, uren op het strand en zwoele temperaturen. Genoeg reden dus om alvast de nodige voorbereidingen te treffen. Goede badkleding is in elk geval een absolute must.

Zie jij er echter – net als heel veel andere dames – als een berg tegenop om nieuwe badkleding te scoren? Lukt het je elke keer maar niet om vol zelfvertrouwen in de spiegel te kijken en overweeg je daarom zelfs om dit jaar niet te gaan zwemmen? Niet doen! Badkleding is er namelijk voor iedereen. Met behulp van de onderstaande tips vind je de mooiste badkleding waar jij je niet alleen zelfverzekerd in voelt, maar waarmee je ook nog eens je positieve punten extra benadrukt.

Bikini, badpak of tankini?

Tegenwoordig is er ongelooflijk veel keus als het om badkleding gaat. Bikini dames, badpak, tankini: mogelijkheden in overvloed! Maar hoe maak je dan de juiste keuze?

Eigenlijk is dit heel persoonlijk. Er is namelijk geen goed of fout. Er is geen enkele regel waarin staat dat je met een bepaalde maat enkel een bikini of juist een badpak mag dragen. Het gaat er vooral om waar jij je lekker in voelt.

Houd bovendien ook rekening met de bewegingsvrijheid. Het is niet voor niets dat professionele zwemmers altijd een badpak dragen. In een badpak kan veel soepeler bewogen worden. Als je dus dol bent op baantjes trekken, is dit al snel de beste optie.

Voel je je onzeker over je buik(je)? Dan kan een badpak of tankini weer iets verbloemen. Wil je toch liever een bikini dragen? Dan biedt een high-waisted broekje ook uitkomst. Er zijn zelfs corrigerende broekjes verkrijgbaar om je buik net wat strakker te laten lijken.

Wees ook niet bang om voor opvallende prints te kiezen. Juist in de zomer mag je lekker uitpakken. Je zou zelfs je sieraden zoals een (waterdicht) horloge op de kleur en print van je bikini kunnen aanpassen.

Ken je lichaam

Het is niet alleen belangrijk om te weten waar je onzeker over bent, maar ook om te weten wat je pluspunten zijn. Ga daarom eens in lingerie voor de spiegel staan en bekijk jezelf eens grondig van top tot teen. Met welke lichaamsdelen ben je gelukkig? Heb je bijvoorbeeld mooie borsten, armen of een smalle taille? Ben je trots op je lange, slanke benen? Er is altijd wel iets om trots op te zijn. De truc is om deze positieve punten extra te benadrukken. Zo vallen onzekerheden minder op.

Vind je het heel lastig om jezelf te beoordelen? Vraag dan eens aan een winkelmedewerker of ze met je mee willen kijken of vraag een vriendin om eerlijk advies.

De juiste maat

De meeste dames zijn al snel geneigd om een maatje groter te nemen dan ze werkelijk nodig hebben. Dat maakt niet alleen dat de pasvorm minder mooi valt, maar kan in het geval van badkleding er ook voor zorgen dat de stof minder goed aansluit. Zeker bij badkleding is het belangrijk dat de stof goed om het lichaam valt. Anders zal je zien dat het gaat lubberen zodra je het water uitkomt. Dat ziet er niet alleen minder mooi uit, maar levert ook nog eens veel discomfort op. Shop je online? Maak dan gebruik van een maattabel om te bepalen welke maat je nodig hebt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *