Tips om je garderobe te verrijken met een klein budget

Tips om je garderobe te verrijken met een klein budget

Is jouw garderobe wel toe aan wat vernieuwing? Maar merk je ook dat je budget te wensen overlaat? Dan kan dit best lastig zijn. Alles wordt duurder. Zo ook kleding. Voor een beetje kwaliteit betaal je toch al gauw extra. Hoe zorg je ervoor dat de kosten voor een nieuwe garderobe niet uit de hand lopen? Gelukkig zijn er enkele eenvoudige manieren om te besparen en alsnog de garderobe te verrijken. In dit artikel geven we enkele tips. 

Wacht op de sale 

Bij webshops als https://www.thestorewoerden.nl/ zijn er altijd wel aanbiedingen te vinden. Zeker halverwege het seizoen. Het mooie is dat deze aanbiedingen ook steeds vroeger van start lijken te gaan. Zodra de zomer of de winter echt losbarst, kun je de meeste nieuwe items alweer met korting op de kop tikken. Merk je dus dat de nieuwe seizoensproducten alweer verschijnen? Ga dan niet te snel tot aankoop over, maar wacht nog even af. Door enkele weken tot maanden te wachten, kan je flink wat geld besparen. Het is dan ook slim om jouw favoriete shops regelmatig te raadplegen. De zomersale begint meestal al halverwege juni en de wintersale is eind oktober, halverwege november al zichtbaar. Dit zijn juist de momenten waarop deze kleding ook echt nodig gaat zijn. Genoeg reden om dus nog even te wachten. 

Kies voor kwalitatieve basics

Heel leuk die trendgevoelige kleding, maar de kans is groot dat je hier na een jaar alweer op uitgekeken bent. Zonde, want dit betekent ook dat je elk seizoen weer bijna een geheel nieuwe garderobe aan moet schaffen. Daarom is het beter om te investeren in kwalitatieve basics. Denk bijvoorbeeld aan een jeans. Jeans zijn tijdloos en gaan jaren mee. Hier mag je dan ook best wel wat meer aan uitgeven. Ook topjes, basic blouses en blazers doen het altijd goed. Het voordeel van dergelijke tijdloze basics is dat je ze ook weer heel gemakkelijk kunt combineren. Zo maak je met één kledingstuk talloze nieuwe combinaties. 

Tips om je garderobe te verrijken met een klein budget

Accessoires gebruiken 

Met accessoires maak je elke outfit compleet. Heb je onvoldoende geld om een geheel nieuwe garderobe aan te schaffen, maar wil je je garderobe toch wat meer pit geven? Dan kun je met de juiste accessoires weer compleet nieuwe outfits creëren. Zo kun je er ook fantastisch uitzien zonder een dikke bankrekening. 

Kleding ruilen met vrienden 


Soms is je kleding nog goed, maar ben je gewoon toe aan iets nieuws. In dat geval zou je ook kunnen overwegen om kleding te ruilen. Heb je bijvoorbeeld een goede vriendin die dezelfde maat heeft en ook wel wat vernieuwing kan gebruiken? Spreek dan af om regelmatig eens van kleding te ruilen. Op die manier zorgen jullie samen geregeld voor wat vernieuwing, zonder dat hier geld aan wordt uitgegeven. Dit is niet alleen heel goed voor je portemonnee, maar is ook nog eens de meest duurzame keuze. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *